Ronde van Kralingen 2017

Ronde van KralingenOp zondag 2 juli 2017 rijden en lopen sportliefhebbers weer door het prachtige Kralingen. Dan vindt de tweede editie van De Ronde van Kralingen plaats.

Het is zondagochtend en op de Lusthofstraat heerst een vrolijke opwinding voor het startpunt van de Ronde van Kralingen. Burgemeester Aboutaleb staat, toegekeken door oud burgemeester Opstelten, klaar om het startschot te geven voor de familieloop. Kinderen, vaders en moeders verzamelen zich om de eerste familieloop van de Ronde van Kralingen te lopen. Rondom de hekken staan buurtbewoners, vrienden, kennissen en andere supporters klaar om de lopers en vervolgens de fietsers aan te moedigen. Ze hebben er zin in, dat is duidelijk. Het wachten is op het startschot. En dan: PANG. Daar gaan de ze. Bij de finish worden ze weer opgewacht door de burgemeester die iedereen een mooie medaille om hangt. (Sfeerverslag editie 2016)

De Ronde van Kralingen komt er weer aan!

De Ronde van Kralingen is een evenement voor het hele gezin, buurtbewoners en ondernemers in Kralingen, Rotterdam en omgeving, waarbij cultuur en sport elkaar ontmoeten. Het evenement zal op zondag 2 juli 2017 voor de tweede keer in deze vorm plaatsvinden. De bewonersvereniging is partner van dit sportieve evenement in en om ons Lusthofkwartier.

De Ronde heeft een toegankelijk en laagdrempelig karakter, iedereen is welkom. Langs het parcours vinden diverse muzikale, culturele en sportieve activiteiten plaats. Er is een culturele markt, de winkels in de Lusthofstraat zijn geopend, kinderen kunnen zich uitleven in de Springkussenvallei en Excelsior zal de hele dag aanwezig zijn om voetbalclinics te verzorgen met trainers en bekende spelers. Natuurlijk is er aandacht voor de Tour de France. Naast dansvoorstellingen van Studio181 zijn er op het podium optredens van bekende artiesten en DJ’s die deze gezellige dag compleet maken.

Schrijf je in en doe mee

Uiteraard hopen wij dat je met ons mee doet. Maar ook als je niet fysiek mee wil of kan doen, ben je natuurlijk welkom. Kom genieten langs en moedig de deelnemers aan!
De inschrijving voor de Ronde van Kralingen is inmiddels geopend! Je kunt ook een prachtig wieler- en loopshirt bestellen (www.rondevankralingen.nl). Tot zondag 2 juli!