Buurt Bestuurt

Op initiatief van de Bewonersvereniging Lusthofkwartier is er nu in onze wijk Buurt Bestuurt.

Beeldmerk Buurt Bestuurt LusthofkwartierBuurt Bestuurt

Met Buurt Bestuurt bepalen bewoners prioriteiten in de buurt op het gebied van veiligheid en worden daarbij gesteund door de professionals in de wijk.

De afgelopen periode konden bewoners hun ideeën over verbeteringen op het gebied van veiligheid en leefbaarheid invullen aan de hand van een korte vragenlijst (Enquête Buurt Bestuurt Lusthofkwartier). Een comité van bewoners heeft n.a.v. de uitkomsten van deze enquête de eerste prioriteiten bepaalt: overlast groepen, fietsen, zwerfvuil. Zij gaan samen met professionals in de wijk de prioriteiten in de buurt op het gebied van veiligheid aanpakken.

Per straat worden actieve bewoners/ leden van de vereniging gezocht die zich willen inzetten voor de leefbaarheid.

Wil jij het verschil maken? Ben je nieuwsgierig naar hoe dit werkt en wil je op de hoogte zijn? Mail ons dan op info@lusthofkwartier.nl of meld je aan voor de BuurtBestuurt-website (zie hieronder).

 

Online platform Lusthofkwartier

Alle activiteiten rondom Buurt Bestuurt in het Lusthofkwartier worden bijgehouden op een eigen BuurtBestuurt-website. Hierop staat relevante informatie over BB-activiteiten in het Lusthofkwartier. Je moet je hiervoor aanmelden.
 
Aanmelden (stap 1)
Klik op deze link en vervolgens op de blauwe balk ‘login om te volgen’. Na aanmelding ontvang je een e-mail. Open deze en geef op de BB-website nog aan dat je het Lusthofkwartier wilt volgen door op de blauwe balk: ‘deze buurt volgen’ te klikken.

Deze aanmelding op de site is een voorwaarde om eventueel als comitélid Lusthofkwartier toegevoegd te kunnen worden. Uiteindelijk willen we graag per straat 1 á 2 vertegenwoordigers. Daarnaast hebben we vertegenwoordiging vanuit professionals zoals politie, woonstad, Havenzicht en de gemeentelijke diensten.

Straatvertegenwoordiger (stap 2)
Wil jij actief meedoen met BB-Lusthofkwartier? Dan kun je lid worden van het comité. Nadat je je aangemeld hebt (stap 1), kun je via de BB-website bij ‘buurt comité’ een bericht sturen aan Nils Ligthart. Hij is contactpersoon namens de Bewonersvereniging Lusthofkwartier en hij kan je toevoegen als lid van het BB-comité.

Hier kun je een filmpje bekijken over wat het concept van Buurt Bestuurt zoal inhoudt.