Assendelftplein wordt droomplein

Meer groen, avontuurlijk spelen en elkaar ontmoeten. Dat kan binnenkort op het Assendelftplein, wanneer de innovatieve plannen voor een ‘Droomplein’ worden doorgevoerd. Dinsdag 7 maart is er een bijeenkomst voor bewoners die zelf actief mee willen denken en werken aan het plein.

Het grote openbare plein tussen de Assendelftstraat, de Oostmaaslaan en de Adamshofstraat is al jaren onderwerp van gesprek tussen bewoners en de gemeente. Uit bijeenkomsten en workshops die de Bewonersvereniging de afgelopen jaren met omwonenden heeft gehouden, blijkt dat we nogal wat missen. Het plein is te stenig, met nauwelijs groen en weinig speel avontuur of fijne zitplekken. Door het plein als Droomplein-project in te dienen bij Citylab 010 willen wij daar verandering in brengen!

Wat is een Droomplein eigenlijk?

Een Droomplein is net als een Droomstraat een initiatief van bewoners gericht op een (tijdelijke) verandering van de buitenruimte. Het gaat meestal om tijdelijke oplossingen, die bovendien vaak low-budget zijn. De gemeente ondersteunt, vanuit het programma Kansrijke Wijken, dit soort initiatieven met het doel de wijken rondom het centrum van de stad aantrekkelijk te houden voor gezinnen. Ook Kralingen is aangewezen als Kansrijke Wijk. Dat houdt in dat er meer aandacht is voor grote woningen, goede scholen en meer groen en speelruimte.

Wat gaan we doen?

We zetten in op groen en sociale cohesie. De vergroening maakt de omgeving zachter en avontuurlijker om in te spelen. Lekker klimmen, verstoppertje spelen en bewegen. Heuveltjes op en afrennen of even lang uit op het gras om heerlijk naar de wolken te staren of naar het ruisen van de bomen te luisteren. Elkaar ontmoeten door meer zitjes of banken te plaatsen. En hoe meer zielen hoe meer vreugd, want dat betekent ook meer sociale controle. Dat maakt samenzijn op het plein voor iedereen fijner en interessanter.

We kijken naar de verlichting en verbeteren het huidige meubilair. We herbruiken materiaal en maken plantenbakken aan de randen. Daarin kunnen we bloemen of kruiden planten, samen tuinieren en zorgen voor de omgeving. De grote kick-of van het Droomplein wordt een buurtfeest voor jong en oud. Met sport en spel en kunst en cultuur. Daarvoor is iedere suggestie en ieders medewerking welkom. Maar we denken ook aan openluchtprogramma’s: een College Tour georganiseerd door studenten, voorleesmiddagen, Opzoomeren en ondernemers die de jeugd vertellen over hun vak. Het Droomplein faciliteert. De invulling is aan de buurt, aan de omwonenden, aan jou.

Info-avond project Assendelftplein wordt Droomplein

Wil je zien wat de plannen zijn voor het Droomplein of heb je zin om zelf actief mee te denken en te werken aan de ontwikkeling van het Droomplein? Kom dan op dinsdag 7 maart langs op de info-avond!

Dinsdag 7 maart

Inloop tussen 19.30 – 20.30 uur

Pop-up store Bewonersvereniging Lusthofkwartier, Lusthofstraat 59

 

Kijk hier naar een impressie.